creatieve workshops voor volwassenen

Aanbevelingen creatieve workshop

Fleur: ‘Het werk van Ellen, de fragiele vormen en tekstuele herinnering aan de waarheid over ons en het leven zijn een liefdevolle boodschap voor ons allemaal. De zorg en precisie van haar werk roept een gevoel van kwaliteit en verfijning op, een gevoel waar in deze tijd behoefte aan bestaat. Het is een vreugde te mogen werken met simpele materialen zoals papier en schaar en te zien wat er kan ontstaan als we met liefde en aandacht de tijd nemen voor het vormgeven van een woord of tekst die dierbaar is.’

Jos: ‘Ellen Faber inspireerde mij op vele manieren tot het vormgeven van woorden in beeld. Deze beleving heeft mij geraakt en was met recht een “andere manier” om stil te staan bij de Cursus, als pad naar Zelfkennis. De resultaten staan nu op mijn kast als herinnering  aan een bijzondere workshopserie . Dank je wel Ellen!’

 

Workshop 1) In beeld gebracht; jouw inspiratiewoord, passie, verlangen.
De deelnemers worden door mij uitgenodigd hun ‘inspiratie’ woord op een creatieve manier vorm te geven. Letters kunnen uitgeknipt of gesneden worden en daarna gecombineerd met symbolen, figuren of vormen. Zo wordt het een mooie reminder aan wat jou inspireert. Of  het  woord waarop jij je wilt focussen wordt visueel gemaakt.

workshop 2) Kleur je dag
Heb je ook het gevoel dat je maar doorrent terwijl je wel weet dat het goed zou zijn om regelmatig een pauze te nemen.

Even stil zijn. Zeker als je veel achter de pc zit.  Even de gedachten in je hoofd over wat je nog allemaal moet doen tot rust te laten komen? Ik weet het voor mezelf wel maar vind het zo moeilijk. Toch werd het me weer duidelijk tijdens een workshop die ik zelf deed waarbij ik opvallend vaak het woord stilte uitgescheurd bleek te hebben.

Dus wat kan ik voor jou betekenen? Ik wil je graag helpen in contact te komen met je creativiteit. Ik wil je aanmoedigen: je kunt het. Ga lekker aan de slag met papier, potlood, kleuren en plakken. Maak een kleurrijke tekening. 

Workshop 3) screensaver maken.
Bij deze creatieve workshop werken we aan jouw thema. Je geeft het op een creatieve manier vorm. Daarna kun je het als screensaver gebruiken waardoor het een mooie dagelijkse herinnering is aan wat voor jou belangrijk is.

ALGEMEEN:
De creatieve workshop is leuk als een gezamenlijke activiteit voor vriendinnen, collega’s of zussen.
De creatieve workshop is leuk voor een familiedag of vrijgezellenfeestje etc.

Ik wil iedereen persoonlijk begeleiden, rekening houdend met de ervaring en mogelijkheden van de deelnemers.
Ik geef deze workshops op uitnodiging. Aanmelden en informatie; e.faber8@gmail.com 

De duur van de workshop: 2 uur. Aantal deelnemers  6 personen.
De materialen zoals matje, mesje, schaartje en gekleurd papier zijn aanwezig.
De workshop kan voorafgegaan worden door een inleidende presentatie over mijn werk.